söndag 18 juni 2017

Ytterligare en bit av Väsjöområdet på samråd!

Härom veckan var jag på samrådsmöte om ännu en del av utbyggnaden av Väsjöområdet. Denna gång om detaljplaneförslaget för Södra Väsjön och Edsbergs Sportfält. Denna gång i ett tält på Edsbergs sportfält. En Edsbergsbor och andra hade strömmat till. Många av dem kände jag igen från förr. Stadsbyggnadsnämndens ordförande och ansvariga tjänstemän var där och visade upp planerna och svarade på frågor.


När man varit följt processen genom åren så ser man hur planen har utvecklats. I planarbetets barndom (2006) skulle hela fältet bebyggas i rutnätbebyggelse. Sedan tog kommunen ett nytt grepp 2011 och hade en bred dialog med inte minst Edsbergsborna och därefter tog planläggningen en ny inriktning. Den stora stadsparken kom in i planen. Sedan dess har planerna förfinats ytterligare och en del detaljer som byggnation högt upp på Väsjöbacken har försvunnit.

Ni kan läsa mer om planförslaget och samtliga planhandlingar finns på den här länken:
Detaljplan Södra Väsjön

Om ni har synpunkter på detaljplaneförslaget så ska dessa meddelas skriftligen till: kommunstyrelsen@sollentuna.se eller Sollentuna kommun, Kommunstyrelsen, 191 86 Sollentuna. Synpunkterna ska vara kommunen tillhanda senast 2017-06-26.

När det gäller Väsjöområdet rent allmänt så kan vi på allvar se att det händer något. Jag var ute och promenerade i Södersätra i dag i söndagssolen och konstaterade att flera hus börjat byggas sedan jag senast gick där i påskas. Vägar och annan infrastruktur börjar bli färdiga. VA-nätet tas i drift vilken dag som helst.



I övrigt kan noteras att Stadsbyggnadsnämnden nu har beslutat att inriktningen är att hela området ska vara klart 2032, mot tidigare inriktning 2040. Det är bra att takten snabbas på. Sedan får framtiden utvisa när det blir klart och hur många bostäder som byggs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar