fredag 30 juni 2017

Rösta för en öppen folkkyrka i takt med tiden!

Den 17 september är det dags för kyrkoval. I valet till Sollentuna församling står jag på andra plats på den Socialdemokratiska valsedeln efter vår nuvarande gruppledare Lilian Lama. Nedan beskrivs hur vi Socialdemokrater vill utveckla Sollentuna församling.

Vi Socialdemokrater går då till val för att fortsätta verka för en öppen folkkyrka i takt med tiden. För oss är det avgörande att alla svenska kyrkans medlemmar - oavsett om man besöker kyrkan regelbundet eller bara vid särskilda tillfällen - har samma värde i den folkkyrka vi vill verka för. Vi slår vakt om alla medlemmars intressen.


Kyrkans gudstjänstliv ska präglas av öppenhet där hänsyn tas till olika människors behov och livssituation. Vi vill förena goda traditioner med nytänkande så att fler känner sig hemma i församlingen. Gör det enkelt med de kyrkliga handlingarna dop, konfirmation och vigslar.

De ekonomiska resurserna till kyrkans sociala arbete, diakonin, ska förstärkas, så att den klarar att möta de ökande behoven då allt fler Sollentunabor söker församlingens stöd. Församlingen måste också bli bättre på att slå larm när kommun, landsting eller stat inte tar sitt ansvar för välfärden utan skjuter över ansvaret på diakonin.

En god arbetsmiljö ska råda i församlingen. Det förebyggande arbetsmiljöarbetet ska fortsätta stärkas. Det är viktigt att personalen kontinuerligt ges möjlighet till kompetensutveckling och vidareutbildning. Kollektivavtal och sociala krav ska vara självklara inslag i upphandlingen. I sina inköp ska församlingen prioritera närproducerat och klimatsmart.

Ideellt engagemang är en resurs och ska inte ersätta anställd personal. Frivilliga ska ges relevant utbildning, handledning samt ha tydliga
roller och rättigheter. Församlingen är ansvarig för deras trygghet och säkerhet i arbetet.

En röst på Socialdemokraterna är en röst på att:
  •           Göra det enkelt med dop, konfirmation och vigslar.
  •           Öka resurser till diakoni
  •           Förena traditioner med nytänkande så att fler känner sig hemma
  •           Ge fler unga möjligheter till sommarjobb och praktikplatser
  •           Utveckla Sollentuna Församling till Sollentunas bästa arbetsgivare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar