tisdag 20 juni 2017

Det blir en ny ”busskur” i Vaxmora med en lägre bänk!

I början av juni kunde vi läsa i ”Vi i Sollentuna” om busshållplatsen Vaxmora där bänken i ”busskuren” var placerad upp ett 30 cm högt betongfundament så att det blev svårt att sitta på bänken.

Jag blev strax efter att artikeln publicerade kontaktat av en bekant bosatt i Vaxmora i egenskap av ledamot i trafik- och fastighetsnämnden. Denna bekanta hade irriterat sig på bänken och på att det inte hände något. Något som också väckte irritation var att det upplevdes att kommunen och landstinget (SL) inte gav ett gemensamt svar på vem som var ansvarig utan de hänvisade till den andra parten.

Jag lovade att titta på frågan och tog med mig den till trafik- och fastighetskontoret och fick på någon dag nedanstående svar från ansvarig handläggare på kontoret:

”Busshållplatsen kommer få ett nytt väderskydd. Den beställningen genomfördes i samband med att cykelparkeringar anlades bakom hållplatsen. Kommunen ansvarar för byggnationer och marken kring hållplatsen (tex. utför vi tillgänglighetsanpassning av hållplatser). Kommunen genomför beställning av nytt väderskydd och det är sedan SL:s entreprenör som monterar själva väderskyddet.

I samband med byggnationen fick vi betongfundamentet till det nya väderskyddet, men själva väderskyddet kom inte. Därför valde vi att ha kvar det gamla väderskyddet under en övergångsperiod, så att resenärer kunde skydda sig mot regn och snö. Dessvärre har denna period blivit utdragen. Vi har inte fått in direkta klagomål till kommunen om den höga bänken, mer än det som omnämndes i artikeln. Det kommer komma en ny bänk när det nya väderskyddet är på plats.”


Tydligt och klart svar. Det kommer att bli en ny ”busskur” och ny lägre bänk som man kan sitta på när väntar på bussen. Förhoppningsvis ska det inte dröja allt för länge innan det nya väderskyddet kommer på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar