måndag 11 juni 2018

Majoriteten har sparat på förebyggande verksamhet för äldre i Sollentuna!


För att vara en långsiktigt trovärdig politiker är en förutsättning att retorik, förslag och praktiskt handlande hänger ihop. Det enkelt att du håller det du lovar. Om överdrifterna blir för stora så blir det på sikt svårt att klara sig undan kritik.

I senaste numret av ”Vi i Sollentuna” skriver det liberala kommunalrådet så här i en annons illustrerad av hennes bild: ”Mer förebyggande verksamhet för att äldre ska ges möjlighet att leva ett rikt liv hela livet”. Det är inget större fel på det budskapet. Problemet är att hon under mandatperioden som ordförande drivit en politik som snarare försämrat än förbättrat det förebyggande arbetet för äldre.

Under den mandatperiod som hon varit ordförande i vård- och omsorgsnämnden har följande hänt:
-          Vård- och omsorgsnämnden har fattat beslut om stängning av seniorträffen i Häggvik, Skälbygården och minskat öppettiderna på de andra seniorträffarna framförallt på de i Rotebro och Helenelund.
-          Den gratis seniorgymnastik som Solom erbjöd har lagts ner
-          Det folkpartiska vallöftet från 2014 om att rädda varmvattenbassängen på Sollentuna Sjukhus har brutits trots att hennes parti suttit i majoritet både i kommun och landsting
-          Föreningsbidragen till pensionärsorganisationerna ligger kvar på samma låga nivå

Under mandatperioden har också besparingar skett i hemtjänsten som minskat den tid som de äldre tilldelas och det påverkar också det vardagliga livet och kan öka ohälsan hos dem.

Frågan är om det handlar om politiskt spel som bygger på medborgarnas okunnighet om hur det egentligen ser ut eller om hon följer samma taktik som det moderata trafiklandstingsrådet om att först försämra och sedan återställa som det var tidigare och då säga att det är en satsning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar