söndag 17 juni 2018

Majoriteten vill dra cykelvägen mellan Väsjö Torg och Häggviks station genom Edsberg!

För några månader sedan lämnade jag tillsammans med två partikamrater in en motion om att skapa en så rak cykelväg med så få höjdmeter som möjligt mellan Häggviks station och det kommande bostadsområdet vid Väsjö Torg. På trafik- och fastighetsnämndens sammanträde den 13 juni behandlades en remiss av motionen.

I de remissvar som den moderatledda majoriteten ställde sig bakom avslår motionen med hänvisning till att det finns en annan sträckning angiven genom Edsberg. Den Socialdemokratiska gruppen föreslog att motionen skulle bifallas.

Motionens förslag är att skapa en så rak cykelväg med så få höjdmeter som möjligt mellan Väsjö Torg och Häggviks station. I motionssvaret hänvisas till en cykelväg genom Edsberg på Edsbergs allé och Ribbings väg till Danderydsvägen. Det förslaget innebär i praktiken varken att den närmaste vägen eller den minst kuperade sträckningen används. Vi tror att det finns en påtaglig möjlighet att många cyklister kommer ta en annan väg som är närmare och mindre kuperad.. Kommunen bör därför bifalla motionen och planera för en annan sträckning av cykelvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar