tisdag 26 juni 2018

Tre tydliga besked från (M)ajoriteten - bostadsbristen ska inte bekämpas, gruppstorleken i förskolan ska inte minska och det blir ingen idrottshall i Viby!


Nyligen debatterade kommunfullmäktige kommunens budget för 2019. I debatten visades det på en tydlig skillnad mellan den moderatleda majoriten och oss Socialdemokrater.
Höstens val handlar om vilket Sollentuna vi vill ha i framtiden Ska en moderatledd majoritet få fortsätta styra kommunen eller är det dags för något nytt efter 39 år?

Vi Socialdemokrater presenterade ett budgetalternativ som skulle göra slut på den borgerliga snålpolitiken och istället satsar vi på Sollentunaborna genom att satsa på barn, seniorer och på en snygg och trygg kommun.

I budgetdebatten lämnade den moderatledda majoriteten däremot tre tydliga besked till Sollentunaborna som bekräftar deras snålpolitik:

1)      Bostadsbristen ska inte bekämpas. De är nöjda om det byggs hälften av det mål som kommunen satt upp för bostadsbyggande. Målet är 800 per år och moderaterna är nöjda med 350 per år.

2)      Barngruppernas storlek i förskolan ska inte minska. Den moderatledda majoriteten ser nämligen inget behov av att minska antalet barn per grupp, trots att Sollentuna kommun ligger över Skolverkets riktlinjer på gruppstorlekar.

3)      Det blir ingen idrottshall i Viby. Genom att kommunen i vintras sålde Vibyskolans tomt till Hemfosa. Nu går det inte att bygga en idrottshall där längre så som de tidigare planerna utgick i från.

För att vara en långsiktigt trovärdig politiker är en förutsättning att retorik, förslag och praktiskt handlande hänger ihop. Det enkelt att du håller det du lovar och följa de mål du satt upp. Om överdrifterna blir för stora så blir det på sikt svårt att klara sig undan kritik. Det gäller inte minst när en majoritet styrt en kommun i det närmaste fyra årtionden i sträck.

Vi Socialdemokrater däremot vill att Sollentuna bygger fler bostäder för att minska bostadsbristen, vi vill minska barngruppernas storlek i förskolan och vi ger oss inte förrän det finns en idrottshall i Viby.

Valet den 9 september avgör Sollentunas framtid. Röstar du för en fortsatt snålpolitik med moderaterna eller för att annat styre som istället investerar i välfärd och service?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar