onsdag 20 juni 2018

Jag saknar också de fina planteringarna vid infarten till Edsberg!

 I veckans nummer (19 juni 2018) av Mitt i Sollentuna fanns det en kort insändare med rubriken "Ogräs skämmer infarten till Edsberg" Jag återger den korta, men belysande, insändaren i sin helhet:

 "Det känns riktigt sorgligt att se hur kommunen misskötertra sina planteringar i Sollentuna. Förr om åren kunde man glädjas åt fina blommor vid denna plantering som är inkörsporten till Edsberg.Nu har kirskålen och annat ogräs tagit över och det ser bedrövligt ut. Varför, Sollentuna kommun? Med tanke på allt stök som är i Edsberg kanske en fin plantering kunde höja statusen samt bidra till att folk faktiskt kunde känna sig stolta att bo där. Men denna planteringen är det första man ser. Så skäms kommunen, som sköter sitt jobb bättre!"


Jag saknar också de tidigare så fina blomsterplanteringarna vid infarten till Edsberg. Välskötta utemiljöer bidrar till att skapa trivsel och stolthet över sin del av kommunen.  Kommunens skötsel av våra gemensamma utemiljöer har förbättrats något under de senaste åren, även om det finns mycket kvar att göra för att ens nå upp till den standard som gällde för 15-20 år sedan.

Vi Socialdemokrater avsatte i vårt budgetalternativ för 2019 totalt nio miljoner kr mer än den moderatledda majoriteten för att förbättra skötseln av våra parker, grön- och naturområden samt till bättre städning på gator och torg. Vi vill också förbättra gatubelysningen. Med en bättre skötsel av våra gemensamma ytor ökar trivsel och trygghet i vår kommun. Det vinner alla Sollentunabor på.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar