tisdag 17 april 2018

Lyft fram den lokala demokratins kraft i samband med att Kommunfullmäktige fyller 100 år!


Den 11 maj 1919 slogs klubban för första gången i bordet och det första sammanträdet med Sollentunas kommunalfullmäktige inleddes. Sedan den dagen är kommunfullmäktige kommunens högsta beslutande organ och därmed den yttersta symbolen för den lokala demokratin i Sollentuna.

Om ungefär ett år har det gått ett helt sekel sedan det första sammanträdet med kommunfullmäktige. Med anledning av detta har jag och min partikamrat Lilian Lama skrivit en motion till kommunfullmäktige om att detta borde uppmärksammas.

Vi anser, i motionen, att det är något som kommunen bör uppmärksamma under jubileumsåret. Kommunfullmäktige bör för sin egen del, på lämpligt sätt, uppmärksamma jubileet t ex i samband med sitt sammanträde i maj 2019. 100 års jubileet bör inte bara vara en angelägenhet för kommunfullmäktige, utan aktiviteter bör också genomföras för att lyfta fram den lokala demokratin riktade mot Sollentunaborna. Det kan t ex ske genom aktiviteter på förskolor, skolor, bibliotek eller via det civila samhället.

Våra två förslag är dels att kommunfullmäktiges 100 års jubileum uppmärksammas på särskilt sätt i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i maj 2019 samt att kommunfullmäktiges 100 års jubileum uppmärksammas genom att aktiviteter genomförs för att lyfta fram den lokala demokratin i Sollentuna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar