tisdag 27 mars 2018

Det kommer att bli lättare att sätta upp trygghetskameror!


I det numret av Vi i Sollentuna som kom ut den 24 mars skriver den moderata ordföranden i kommunstyrelsen i Sollentuna ett inlägg om trygghetskameror med anledning av Länsstyrelsens beslut att säga nej till att sätta upp trygghetskameror i Edsberg. I sitt inlägg gör Moderaten en vinklad tolkning av den Socialdemokratiskt ledda regeringens inställning i frågan.

Alla Sollentunabor ska ha rätt att känna sig trygga i vardagen. Kriminalitet ska bekämpas och lagbrott ska beivras och lagföras. Det är vår uppgift som förtroendevalda att bekämpa såväl brottslighet som brottslighetens orsaker. Vi Socialdemokrater har en bred politik för ett tryggare Sollentuna som får effekt på både kort och lång sikt.

Sollentuna kommun bedriver ett aktivt trygghetsarbete som det råder politisk enighet om. Uppsättandet av trygghetskameror i bl a Edsberg är en liten del i det arbetet. Vi Socialdemokrater hade också önskat att det är lagligt möjligt att omgående sätta upp trygghetskameror.

Den Socialdemokratiskt ledda regeringen är medveten om den nuvarande kamerabevakningslagen inte är tillräcklig. Regeringen har därför lagt förslag om en ny lag som börjar gälla från den 1 augusti, om riksdagen godkänner den. Den gör att det blir lättare för bl a en kommun att få tillstånd till kamerabevakning på offentlig plats i brottsbekämpande eller trygghetsskapande syften.

Förslaget till ny kamerabevakningslag är en del i en bred satsning för att bekämpa såväl brottsligheten som brottslighetens orsaker. Den Socialdemokratiskt ledda regeringen tar ansvar förslag för att bygga ett Sverige som långsiktigt blir ännu tryggare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar