måndag 26 mars 2018

Bygg en cykelväg mellan Väsjöområdet och Häggviks station!


Under de senaste åren har Sollentuna Kommun bedrivit ett allt ambitiösare arbete för att få fler Sollentunabor att cykla. Arbetet grundas i den av kommunfullmäktige antagna cykelplanen. Under 2017 fick Sollentuna kommun bl a ta emot ett pris för årets cykelprestation för de framsteg som gjorts.

En viktig del i arbetet med att bli den bästa cykelkommunen är naturligtvis att bygga upp cykelvägnätet. Det har byggts många kilometer nya cykelvägar och ännu fler kilometrar planeras. När nya cykelvägar planeras ska målet vara att anlägga dem där det går att få till en så rak sträckning som möjligt och med så få backar som möjligt. Detta är anledningen till att jag tillsammans med mina partikamrater Berit Forsberg och Tanja Bojovic lämnat in en motion till kommunfullmäktige om att det ska byggas en cykelväg med rak sträckning och få höjdmeter planeras och byggs mellan Väsjöområdet och Häggviks station.

När kommunen bygger nya bostadsområden är det av vikt att cykelvägnätet är utbyggt redan vid första inflyttning. Det gäller naturligtvis även till Väsjöområdet. Vi anser att det borde byggas en gen cykelväg mellan Väsjö torg och Häggviks station via Edsbergs sportfält och korsningen Malla Silfverstolpes väg-Danderydsvägen innan den ansluts till befintligt cykelvägnät nära Edsbackarondellen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar