onsdag 12 april 2017

Namnsätt viltpassagerna under Norrortsleden!

Nyligen lämnade jag in en motion till kommunfullmäktige tillsammans med mina partikamrater Berit Forsberg och Tanja Bojovic om att Sollentuna kommun borde namnsätta viltpassagerna under Norrotsleden.

"Vi i Sollentuna" tog upp motionen i en artikel i sitt senaste nummer och definierade et som ett "otippat förslag". Så må det vara, men det är inte oväsentligt för det. Vi föreslår dessutom att namnsättningen sker genom en tävling där Sollentunaborna får vara med och tycka till.

 Motionen ser ut så här i sin helhet:


"Motion om att namnsättning av viltpassagen under Norrortsleden

Det finns tre tunnlar för viltpassage byggda under Norrortsleden där människor och djur kan ta sig fram. Dessa tunnlar är i dag inte namnsatta. Två av dem ligger i Sollentuna kommun och en i Upplands Väsby kommun. Vi föreslår att de kommunerna tillsammans genomför en namnsättningstävling för dessa viltpassager.

Inom en överskådlig tidsperiod kommer antalet boende i närområdet att öka markant när de olika delarna av Väsjöområdet byggs ut. De boende i de nya områdena kommer säkerligen använda sig av viltpassagen för att ta sig ut i Törnskogens naturreservat. Vi tycker att det vore bra att viltpassagen är namnsatta, med tydligt uppsatta skyltar, innan bostadsbebyggelsen tar fart på allvar i Väsjöområdet.


Med bakgrund i ovanstående föreslår jag därför att kommunfullmäktige beslutar  


att                  Sollentuna kommun genomför en namnsättningstävling för viltpassagerna under Norrortsleden i samarbete med Upplands Väsby kommun"


Motionen kommer att besvaras inom ett år, d v s senast i mars 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar