onsdag 5 april 2017

Nu blir det debatt om JCDecaux avtalet!

På kommunfullmäktige den 6 april behandlas en interpellation om uppföljning av kommunens avtal om JCDecaux. Det är en uppföljning av en interpellation som jag skrev för ett år sedan.

Det som hänt sedan dess är att kommunen till slut kommit överens med det franska bolaget om att avtalet ska börja löpa.

Texten i interpellationen ser ut så här:

Interpellation till kommunstyrelsens ordförande angående uppföljning av kommunens avtal med JCDecaux

Kommunstyrelsen tecknade 2009 ett avtal med det franska mediabolaget JCDecaux. I avtalet ger kommunen rätt till bolaget att sätta upp informationstavlor, reklamtavlor, stadspelare, papperskorgar och en offentlig toalett i Sollentuna. När beslutet togs i december 2009 yrkade (S) avslag till beslutet. Avtalet föregicks inte av någon upphandling där andra företag kunde lägga anbud. I avtalet stipuleras också att kommunen ska stå för bygglovskostnader för de skyltar m m som JCDecaux ska sätta upp. Det dröjde sedan fram till 2016 innan avtalet började gälla. Enligt en nyhetsnotis i lokalpressen vid nyåret 2017 står följande ”En nyhet som flög under radarn var att avtalet med JCDecaux började löpa”. Enligt samma notis ska det löpa till utgången av 2030.

I en interpellationsdebatt i april 2016 utlovade kommunstyrelsens ordförande ett tilläggsavtal med JCDecaux som skulle reglera vissa frågor och att avtalstiden började löpa.

Vi har också kunnat läsa i Vi i Sollentuna nyligen att den klocka som JCDecaux satt upp på en reklamskylt vid Rotebro Station inte har fungerat på flera år. Vi har också fått synpunkter på att en liknande klocka vid Sollentuna station inte fungerat. En relevant fråga nu är hur kommunen följer upp att avtalet och granskar att JCDecaux sköter sin del i avtalet t ex att det som sitter uppsatt är i funktion.


Mot bakgrund av ovanstående frågar jag kommunstyrelsens ordförande:

  • Vad ingår i tilläggsavtalet mellan kommunen och JCDecaux?
  • Hur följer kommunen upp avtalet och granskar att JCDecaux sköter sin del av avtalet?
  • Kontrollerar kommunen att det som JCDecaux satt upp fungerar och inte är trasigt?
  • Vad har kommunen fått stå för i bygglovskostnader för JCDecaux: skyltar m m enligt avtalet hittills?
  • Är kommunen nöjd med utfallet av avtalet så här långt?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar