lördag 8 oktober 2016

(S) säger nej till flytt av kolonilotterna i Tegelhagen


I veckans Vi i Sollentuna står det om att koloniföreningen i Tegelhagen inte vill flytta till ett ”sumpområde”. Artikeln handlar om att kolonilotterna skulle förskjutas för att få plats med en elvamanna konstgräsfotbollsplan på delar av marken där koloniföreningen håller till idag. När det gäller beslutsläget så vill jag vara tydlig på att inga beslut är fattade ännu. Vi har diskuterat frågan inom (S) och vi har redan nu tagit ställning att vi tycker att kolonilotterna ska ligga kvar där de ligger.

I en alltmer stadslik kommun som Sollentuna är det viktigt att det finns plats för verksamhet som koloniodling. Vi förstår att det för de enskilda odlarna inte är så intressant att flytta området. Det blir som att börja om på nytt. Arbete som man lagt ner genom åren på att skapa den "perfekta" odlingen blir förgäves.


Vi Socialdemokrater har länge arbetat för en fullstor konstgräsplan i Silverdal. Vårt ställningstagande när det gäller kolonilotterna i Tegelhagen innebär bara att kommunen får intensifiera arbetet med att hitta en annan plats i Silverdal för en fullstor konstgräsplan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar