söndag 9 oktober 2016

Fall för Sollentuna i Lärarförbundets ranking "Bästa skolkommun"

I veckan presenterade lärarförbundet sin årliga ranking över Sveriges bästa skolkommun, Sollentuna tappar placeringar i denna ranking. Resultatet har föranlett mig att ställa en enkel fråga till barn- och ungdomsnämndens moderata ordförande, som ska besvaras på kommunfullmäktige den 13 oktober.
Frågan ser ut så här:


Fråga till barn- och ungdomsnämndens ordförande om målet att Sollentuna ska vara Sveriges bästa skolkommun

Sollentuna har sedan ungefär tio år tillbaka målet att vara Sveriges bästa skolkommun. Det är ett mål och arbete i form av ”skolresan” som det råder storsamsyn kring mellan majoritet och opposition.

Det kommer flera gånger på år olika redovisningar av jämförelser och rankingar avseende kommuners skolresultat. Dessa kan fungera som en avstämning mot det högt satta målet om Sveriges bästa skolkommun.

Nyligen kom Lärarförbundet med sin årliga ranking av bästa skolkommun. Sollentunas resultat i den rankingen ger upphov till eftertanke. På helheten tappar Sollentuna  75 platser, från plats 67 till 142. Av de 14 variablerna så förbättrar sig Sollentuna i två variabler och ligger still i en.


Med anledning av ovanstående frågar jag barn- och ungdomsnämndens ordförande:


-          Anser du att Sollentunas placering i Lärarförbundets ranking ”Bästa Skolkommun” ligger i linje kommunens mål om att bli Sveriges bästa skolkommun?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar