onsdag 12 oktober 2016

Ännu inte rätt om trafiken i Edsberg!

Gör om och gör rätt om trafiken i Edsberg!
Jag har tillsammans med mina partikamrater drivit frågan om att Edsberg behöver en ny trafiklösning under ett antal år nu. Tyvärr utan någon större effekt. Det tydligaste exemplet på det är att det tog kommunledningen 4½ år att ta fram en särskilda trafikutredningen för Edsberg.  När rapporten väl kom fram var den tunn på nyheter och innehåller i stort sätt bara en sammanställning av gamla kunskaper.  Utredningen kommer fram till att inget behöver göras. Allt fungerar bra. Många Edsbergsbor håller inte med om det.

Under senaste åren har jag debatterat den här frågan så väl i insändare som i kommunfullmäktige. Det intressanta är att mellan skål och vägg så kan man få medhåll från ledande majoritetsföreträdare, men ingen tar tag i det. Häromdagen pratade jag med annan Edsbergsbo som förutom tyckte att det var konstigt att majoriteten inte var med på att göra något åt infarten till Edsberg. Hans argument var bl a att då skulle det bli lättare för Edsbergsborna att acceptera Väsjöutbyggnaden.


Jag ägnade lite tid häromdagen åt att stå i korsningen vid Edsbergs centrum och betrakta läget. Naturligtvis är det just nu lite rörigare p g a på att gångtunneln håller på att renoveras. I grunden är det en konstig konstruktion med en fyrvägskorsning där ena hållet är en infart till ett centrum.


Det som krävs nu är att kommunledningen inser faktum även officiellt och gör klart en samlad trafikrapport för Edsberg, enligt de ursprungliga tankarna från 2011. Nu fortsätter man "duttandet" med flera utredningar som kommer vid olika tidpunkter, har olika perspektiv och tidsbegränsningar. Det är inte så vi bygger en hållbar trafiklösning i Edsberg som fungerar inte bara nu utan om 10, 20, 30 och 50 års sikt. Gör om!. Gör rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar