fredag 21 oktober 2016

Välskötta utemiljöer en grund för ett tryggt Sollentuna!


Mitt i tätbebyggda områden av Sollentuna kan du hitta något som i det närmaste kan liknas vid vildvuxen urskog. Att växtlighet lämnas för fri utveckling kan ibland vara önskvärt, men tätt inpå bebyggelse ser det bara ovårdat ut. Även i mer urbana miljöer växer buskage vilda och marken är ostädad.

När vi är ute och samtalar med Sollentunaborna så kommer ofta samtalen in på ovårdade och bortglömda markområden. Sollentunaborna vill ha välstädat och välskött omkring sig. Områden som inte sköts upplevs som otrygga.


Det är tråkigt när Sollentunabor upplever att kommunen inte sköter utemiljöer och därmed försämrar livsmiljön för dem. På senaste månaderna har vi mött synpunkter runt om hela Sollentuna. Några exempel är t ex att det är ostädat runt Aniaraplatsen vid Sollentuna centrum, i området runt Sjöbergs centrum m m

Vi jobbar för att höja Sollentunabornas livskvalité. Bland annat genom ett antal satsningar för att utveckla och förbättra de gröna miljöer i Sollentuna som finns i den budget vi presenterade i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i juni

Gröna områden är viktigt för människors trivsel. I Sollentuna finns både parker och naturreservat, men också kommunägd mark som varken är bebyggd eller park eller naturreservat. Flera av dessa har under en längre tid varit eftersatta i skötsel. I den budget som majoriteten la fram och kommunfullmäktige i juni biföll kan minska potten pengar till skötsel och underhåll av kommunens gröna områden.  
Vi socialdemokrater vill att kommunen ska ha en högre ambitionsnivå i skötseln av gröna områden. När kommunen växer får dessa gemensamma gröna oaser en ökad betydelse för Sollentunaborna. I budgeten avsatte vi också pengar till bättre städning av utemiljöer.


Ska Sollentuna fortsätta vara en attraktiv och trygg kommun för både de som levt hela sina liv här och för de som flyttar hit måste kommunen värna de gröna områdena, och vi Socialdemokraterna har förslagen för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar