lördag 7 september 2019

Förbättra avrinningen av regnvatten på busstorget vid Sollentuna station!


Fredagen den 23 augusti 2019 drabbades Sollentuna av kraftigt regn under några timmar. En effekt av detta var att körfälten på busstorget vid Sollentuna station vattenfylldes och liknade i de närmaste en kanal än en gata. Dagvattenbrunnarna klarade helt enkelt inte att svälja den stora vattenmängd som regnade ner. Det hela ledde till att när bussarna skulle stanna på hållplatserna pressades vattnet upp och svärmade över på de som stod och väntade på sin buss. Var många som stod där och blev blöta av såväl det uppressade dagvattnet och som regnet uppifrån.

Det är inte första gången som liknande situationer uppstår. Det inträffar i varierande grad varje gång det är kraftig nederbörd och har gjort så under många år tillbaka. De brunnar där dagvattnet ska rinna ner i räcker helt enkelt inte till när det kommer stora mängder nederbörd. Frågan är nu vad kommunen tänker göra för att förbättra avrinningen av vatten från busstorget.

Det har blivit allt vanligare att det kommer stora mängder nederbörd på en kort tid. Det gör att samhället behöver anpassas för att hantera detta. I nybyggda områden beräknas det på effekterna av stora mängder nederbörd för att bland annat dimensionera avrinningen. Det finns anledning att granska avrinningen även i befintliga området .Det gäller inte minst på så centrala knutpunkter som busstorget vid Sollentuna station.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar