fredag 9 februari 2018

Fråga på kommunfullmäktige om etableringsområdens utbredning vid nybyggnation!

På årets första kommunfullmäktige möte den 15 februari ställer jag en enkel fråga till statsbyggnadsnämndens ordförande om han tycker att byggbolagen håller sig inom rimliga gränser när de sätter upp sina etableringsområden vid byggnationer.

Det är många Sollentunabor som hör av sig till oss med synpunkter om att de inte tycker att det är något som upplevs som störande i vardagen. En vanlig åsikt är att etableringsområdena breder ut sig mer än de behöver och därmed skapar otrygga och osäkra miljöer för de som behöver passera etableringsområdet. Det senaste området jag fick synpunkter kring rör Hovslagarvägen i Edsberg där det pågående bostadsbyggandet just nu medfört att trafiken på gatan är helt avstängt.

Frågan ser i sin helhet ut så här:


"Fråga till stadsbyggnadsnämndens ordförande angående etableringsområden vid nybyggnation

Vid varje tidpunkt pågår ett antal byggprojekt i Sollentuna. Under byggtiden tar byggbolagen ofta ett område större än vad tomten är i anspråk. Byggstaket står t ex ute på trottoarer och vägrenar. I vissa fall, som på Sollentunavägen vid Häggviks strand, stängs ett körfält av. I andra fall försvinner belysningsstolpar.

Vi får återkommande frågor och synpunkter från Sollentunabor om etableringsområden. En vanlig synpunkt är att byggbolagen sätter upp större etableringsområden än vad som är nödvändigt och därmed bidrar till att försvåra framkomlighet och öka otryggheten för Sollentunaborna.

De byggprojekt vi fått synpunkter om på sistone är främst avseende Sollentunavägen vid Häggviks Strand, Hovslagarvägen vid f d bilprovningen samt om Industrivägen.


Mot bakgrund av ovanstående frågar jag stadsbyggnadsnämndens ordförande:


·         Anser du att byggbolagen håller sig inom rimliga gränser när de sätter upp sina etableringsområden?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar