måndag 2 oktober 2017

Mycket kvar att lösa kring Väsjöns trafikförsörjning!

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Sollentuna behandlade på måndagen ett utredningsuppdrag kring hur Väsjöområdet ska försörjas med kollektivtrafik samt hur behovet av parkeringsplatser i området ska lösas.

Socialdemokraterna har hela tiden påpekat vikten av kollektivtrafikförsörjning till området och att den ska var på plats när folk börjar flytta in. Det är inte modernt att bygga ett ny del av kommunen utan att det finns ett långsiktigt hållbart kolektivtrafiklösning. Vi trycker även på hur infrastrukturen rörande vägförbindelser finns kartlagda noggrant och hur det påverkar inte bara Väsjön utan också boende längs Frestavägen och i Edsbergsområdet.

Utifrån detta vill vi tydligt lyfte vi fram några punkter, i den protokollsanteckning som (S) lade i KSAU, som vi vill se belysta:

·         Det är viktigt att få till en långsiktigt hållbar kapacitetsstark kollektivtrafiksförsörjning av Väsjöområdet. I samband med det bör också klarläggas konsekvenserna för befintliga bostadsområden genom att kollektivtrafiknätet (t ex hållplatslägen) kan komma att förändras. Detta måste ske i samarbete med SL.

·         I samband med denna utredning är det väsentligt att se på konsekvenserna för det befintliga och planerade vägnätet inom hela Edsbergsområdet (inkl Väsjön) och att detta inbegriper anslutningarna till Danderydsvägen och Frestavägen.

Utöver detta vill vi klart deklarera att (S) ännu inte tagit ställning i frågan om att bygga linbana. För att kunna fatta beslut i denna fråga krävs bl.a. ett ekonomiskt underlag och överenskommelse vem som tar investeringskostnaderna och driftskostnaderna. Men även om systemet ska ingå i SL biljettsystem eller ej. Samt en värdering runt påverkan för boende där linbanan kommer att dras fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar