söndag 11 december 2016

Tillräckliga resurser saknas för att utveckla Sollentuna kommuns parker och natur!


En av de frågor som jag särskilt bevakat sedan jag valdes in i trafik- och fastighetsnämnden är frågor kring skötsel av park- och naturmark. Vi har drivit den bl a genom en motion om bättre skötsel av ”glömda” områden.

I april 2016 antog trafik- och fastighetsnämnden i full enighet en plan för ” Utveckling av skötsel av park och natur ”. De grundläggande intentionerna och ambitionerna i planen för utveckling av skötsel av park och natur är goda. Vi står helt bakom de fyra målområdena i planen. I samband med att planen antogs pekades också 26 åtgärder ut som skulle genomföras under 2016.

Det har tidigare konstaterats att den moderatledda majoriteten inte tillfört några extra pengar för detta i budgeten för 2017. För att genomföra planen enligt tankarna behövs tillräckliga ekonomiska och personella resurser för att klara åtagandet. Tyvärr så har den moderatledda majoriteten inte tillfört tillräckligt med resurser för att leva upp till planens intention och ambition.

På nämndens sammanträde den 8 december 2016 återrapporterades de 26 åtagandena för 2016. Vi kunde konstatera att 10 var avklarade, 10 påbörjade och 6 inte ens påbörjade. En annan del av ärendet var beslut om åtgärder för 2017 och 2018.

I bilaga 2 till tjänsteutlåtandet står följande ”… Under 2017 kommer inga större volymförändringar i skötseln att genomföras. Det blir finslipning av rutiner och metoder. Viss omfördelning inom budget kan ge viss möjligheter till synliga satsningar” … ”För att stärka arbetet med utveckling söks även extern finansiering.”.  I klarspråk betyder detta att det inte finns tillräckligt med resurser varken personellt eller ekonomiskt. Föredragande tjänsteman bad också om ytterligare resurser för 2018. Vi tror att det behövs resurser snabbare än så.


Vi Socialdemokrater har för vår del avsatt ytterligare resurser (9,7 mkr ytterligare) i vårt budgetalternativ för 2017. Med vårt föreslagna tillskott så skulle ytterligare personal kunna anställas och utveckling av Sollentunas parker och naturmark skulle kunna genomföras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar