tisdag 13 december 2016

På torsdag avgör kommunfullmäktige Sollentunahems framtid!

På kommunfullmäktige den 15 december kommer slutligen den moderatledda majoritetens förslag om att bilda bolagskoncern och sälja ut hyresrätter att slutligen avgöras. På förra kommunfullmäktige för en månad sedan fick vi Socialdemokrater, tillsammans med de flesta övriga oppositionspartier, igenom en minoritetsåterremiss av ärendet.

I samband med återremissen ställdes totalt 9+13 frågor till majoriteten kring ärendena. När vi nu fått tillbaka majoritetens svar är det första man kan konstatera att de inte ansträngt sig särskilt mycket för att besvara på frågorna. I de två ärendena har inget i övrigt tillkommit eller ändrats.

På de frågor (10 av 22) som berör remiss till eller hörande av nämnd, bolag eller annan organisation svarar den moderatledda majoriteten att det behöver man inte göra. Det innebär bl a att de inte vill höra några åsikter från Sollentuna Ungdomsråd eller från hyresgästföreningen. Vad skickar det för signaler till omgivningen? Att det redan vet allt bäst?

Majoriteten säger också att det inte finns någon lista på vilka fastigheter som ska säljas, utan det är upp till Sollentunahems styrelse att ta fram den. Vi får hoppas att det stämmer så att det inte finns någon ”hemlig” lista framme redan nu. Det framgår också i svaren att Sollentunahems styrelse avgör vilka fastigheter som kan komma i fråga för ombildning till bostadsrätter. Majoriteten är därmed öppna för att sälja fler än 2000 lägenheter ur Sollentunahems bestånd.

När det gäller namnet på koncernbolaget så håller majoriteten fast vid namnet Sollentuna Stadshus AB trots att det inte stämmer med verkligheten, genom att Sollentuna aldrig har varit stad. Majoriteten är inte heller konsekvent i namnsättningen då man döper ett nytt bolag till Sollentuna Kommunfastigheter….

Vi förbereder oss nu för två långa och intensiva debatter på torsdag kväll om dessa ärenden. När kommunfullmäktige sedan är avslutat, vid klockan 22, så kommer det bli bolagsstämmor för de ny bildade bolagen att hållas så man inte ”förlorar” mer tid…


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar