fredag 8 april 2016

Skjutbanan ska skyndsamt återställas - lovar majoriteten!

På kommunfullmäktige den 7 april debatterades en interpellation om avvecklingen av skjutbanan på Järvafältet. Interpellationen besvarades av kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M),


I debatten sa jag bl a följande: 


"Under en period för en 7-8 år sedan var skjutbanan på Järvafältet en av de mest debatterade politiska frågorna i den här kommunen. Efter ett antal turer och konvulsioner beslutade kommunfullmäktige att skjutbanan skulle vara avvecklad under 2013. Vi ställer denna interpellation för att följa upp detta beslut. Se hur det gick.

                   


Vi kan konstatera att själva skjutbaneverksamheten är avvecklad. Skytteföreningen har tagit bort sina fysiska anläggningar. Det som återstår är marksaneringen, där arbete inte genomfört.

Det handlar om två kulfångstvallar.

Hur de ser ut syns på de här nytagna bilderna från skjutbanan. Som ni ser så ser det varken vackert eller för den delen säkert ut. Det finns en stor risk att människor eller djur som av någon anledning tar sig in i området, om oturen är framme, kan skada sig rätt ordentligt. Vill vi ha sådant mitt inne i ett naturreservat?


Den naturliga följdfrågan till detta är när marksaneringen kommer att genomföras, när kulfångstvallarna tas bort och återgår till busk och trädbevuxet bryn.


Kommer marksaneringen att innebära andra saker också utöver att kulfångstvallarna tas bort?"


I sitt svar på mina följdfrågor berättade Henrik Thunes att Skytteföreningen nu är avvecklad och att ansvaret för sanering ligger på miljö- och byggnadsnämnden och han utgick från  att det skulle ske skyndsamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar