onsdag 3 juli 2019

Det behövs en livsmedelsbutik i Sjöbergs Centrum även under byggtiden!

Under åren har flera olika privata fastighetsägare haft planer på att riva och bygga ett nytt Sjöbergs centrum med nya bostäder i centrum. Det har gått mer än 10 år sedan detaljplaneläggningen av ett nytt centrum i Sjöberg påbörjades. Kommunfullmäktige antog detaljplanen som möjliggör byggplanerna 2015. Sedan dess tiden gått och turerna varit många utan att byggnationen startat. Nu börjar det dock närma sig byggstart.  

                                                                                                                                          
Under arbetet med framtagandet av ny detaljplan för Sjöberg Centrum lyfte vi Socialdemokrater frågan om vad kommunen kan göra för att se till att den befintligalivsmedelsaffären kan bedriva verksamhet även under byggnationen. Bakgrunden är att det bor många äldre Kärrdal och Sjöberg. En del av dessa har svårt att ta sig till andra affärer. Vi Socialdemokrater har ända sedan detaljplaneläggningen pågick drivit frågan att kommunen ska ta ansvar för att närservice garanteras i området under byggtiden, t ex genom tillfällig upplåtelse av kommunal mark för tillfälliga lokaler. Den moderatledda majoriteten har varit avvaktande till detta.

Jag lämnade med anledning av detta in en interpellation till Samhällsbyggnadsnämndens ordförande på förra kommunfullmäktige om Sollentuna kommun kommer bidra till att det finns en tillfällig livsmedelsbutik eller liknande i Sjöberg under byggtiden. Interpellationen kommer att besvaras på kommunfullmäktige den 19 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar