onsdag 26 juni 2019

Bättre skötsel av våra gemensamma ytor ökar trivsel och trygghet!


De flesta vill ha det fint och trivsamt runt sig. Det märker vi ofta när vi samtalar med Sollentunabor. Många Sollentunabor tar spontant upp skötseln av våra gemensamma utemiljöer i samtal med oss. Skötseln av våra gemensamma blir allt viktigare i framtiden när vi blir allt fler människor som bor på samma yta i Sollentuna.

I vårt Socialdemokratiska budgetalternativ för 2020 har vi lagt förslag för att säkerställa att våra gemensamma ytor är tillgängliga, trygga och trivsamma. När det gäller våra gemensamma ytor prioriterar vi fyra områden:

  1.  Upptäck de bortglömda ytorna. Kommunen äger en hel del mark runt om i kommunen som varken är bebyggd eller ianspråktagen på annat sätt. Ett antal av dessa ytor underhålls inte på ett godtagbart sätt, även om de ligger inne i tätbebyggt område. I en allt mer tätbebyggd kommun ställs andra krav på standard av skötseln.
  2. Större långsiktighet i parkskötseln. Det svåra är inte att anlägga parker, planteringar och andra ytor utan att sedan sköta dem över tid med samma standard som de anlagts. Vi har sett många exempel där det gjorts ambitiösa anläggningar som sedan fått förfalla. Vi väntar fortfarande på tillsättandet av en stadsträdgårdsmästare.
  3. Bättre städning av gator och torg. Vi ser även ett behov av bättre städning, renhållning och skötsel av gator, torg och andra gemensamma ytor runt om i kommunen.
  4. Tryggare miljöer i mörker. Under stora delar av året är det mörkt betydande delar av dygnet. Det skapar behov av en gatubelysning som lyser upp och gör att utemiljöer upplevs trygga av Sollentunaborna även efter skymningen. Det handlar också om att häckar och träd beskärs på ett sätt som släpper igenom ljus samt att markbeläggningen hålls i gott skick.


I vårt budgetalternativ avsätter vi mer pengar än den moderatledda majoriteten till förbättrad och utökad skötsel av våra gemensamma ytor. Med en bättre skötsel av dessa ytor ökar tillgänglighet, trivsel och trygghet i vår kommun. Det vinner alla Sollentunabor på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar