tisdag 25 juni 2019

Kommer Sollentuna kommun att se till att det finns en tillfällig livsmedelsbutik i Sjöberg när det nya centrumet byggs?


Det har gått mer än 10 år sedan detaljplaneläggningen av ett nytt centrum i Sjöberg påbörjades. Under åren har flera olika privata fastighetsägare haft planer på att riva och bygga ett nytt Sjöbergs centrum med nya bostäder i centrum. Kommunfullmäktige antog detaljplanen som möjliggör byggplanerna 2015. Byggnationen har tyvärr ännu inte satt i gång, men nu börjar det närma sig byggstart.  
                                                                                                                                          
Vi Socialdemokrater har ända sedan detaljplaneläggningen pågick drivit frågan att kommunen ska ta ansvar för att närservice garanteras i området under byggtiden, t ex genom tillfällig upplåtelse av kommunal mark för tillfälliga lokaler. Den moderatledda majoriteten har varit avvaktande till detta.

Jag lämnade med anledning av detta in en interpellation på förra kommunfullmäktige in en interpellation till Samhällsbyggnadsnämndens ordförande om kommunen tänker bidra till att det byggs en tillfällig livsmedelsbutik eller liknande i Sjöberg under byggtiden. Interpellationen kommer att besvaras på kommunfullmäktige den 19 september.

Min interpellation till Samhällsbyggnadsnämndens ordförande ser i sin helhet ut så här:

”Under arbetet med framtagandet av ny detaljplan för Sjöberg Centrum (Sjöstjärnan 1, 2 och 4, samt Sjöberg 7:21) lyfte vi Socialdemokrater frågan om vad kommunen kan göra för att se till att den uppskattade livsmedelsaffären kan bedriva verksamhet även under byggnationen. Bakgrunden är att många äldre bor i Kärrdal och en del av dessa har svårt att ta sig till andra affärer. Under debatten i kommunfullmäktige när detaljplanen antogs den 11 juni år 2015 framförde ordförande i Stadsbyggnadsnämnden att kommunen var villig att bidra till en lösning under byggtiden. Tyvärr har byggnationerna av olika skäl dragit ut på tiden, men eftersom det nu finns konkreta planer undrar vi om majoriteten är villiga att hitta en lösning och hur detta rent praktiskt skulle se ut.

Mot bakgrund av ovanstående frågar jag samhällsbyggnadsnämnden ordförande:

·         Kommer Sollentuna kommun att se till att en tillfällig livsmedelsbutik eller liknande finns i området under byggtiden?”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar