fredag 24 augusti 2018

Byggandet av nya Sjöbergs Centrum engagerar Sjöbergsborna!


I en valrörelse finns det alltid frågor som är heta i en kommundel och så i andra delar av kommunen. En sådan fråga som engagerar hårt i en kommundel är byggnationen av nya Sjöbergs Centrum. Vi har mött många boende i Kärrdal och Sjöberg som varit irriterade över att inget händer.  Det nuvarande centrumet förfaller och blir allt mer en skamfläck. Sjöbergsborna är värda något annat.

Byggandet av ett nytt centrum i Sjöberg, med affärslokaler och bostäder, har varit aktuellt i 10 år och detaljplanen antogs för tre år sedan. Socialdemokraterna anser att det är viktigt att byggnationen startar snarast.

Jag skrev en insändare i ”Vi i Sollentuna” om vikten att byggnationen kommer i gång i juli och den insändaren har väckt nyfiket intresse från Sjöbergsbor. I insändaren skriver jag bl a ” Om den nuvarande privata fastighetsägaren inte klarar av det är vi beredda att ge vårt kommunala bostadsbolag, Sollentunahem, i uppdrag att köpa byggrätten och genomföra byggnationen.”.

Fastigheten ägs av ett privat bolag som uppenbarligen har svårt att komma i gång med byggandet. Kommunens starkaste verktyg för att få i gång byggandet, för Sjöbergsbornas bästa, är att använda vårt eget bostadsbolag Sollentunahem. Vi vill att Sollentunahem ska få ett ägardirektiv att starta förhandlingar med fastighetsägaren i syfte att köpa fastigheten och därmed ta över den byggrätt som finns på den. Vi kan naturligtvis inte tvinga fastighetsbolaget att sälja till Sollentunahem, men vi är beredda att pröva den möjligheten för att få igång bygget av det nya Sjöbergs Centrum. Sollentunahem är en stark finansiell ställning och letar efter nya byggprojekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar