onsdag 24 maj 2017

Nu är det beslutat vilka hyresrätter som moderaterna vill sälja ut!


Den 22 maj offentliggjorde Sollentunahem vilka hyresrätter som ska säljas till andra hyresvärdar efter beslutet i kommunfullmäktige i december 2016. Då genomdrev den moderatledda majoriteten att 2000 av Sollentunahems hyresrätter ska säljas till annan hyresvärd. 

Jag har beskrivit denna onödiga affär i ett antal blogginlägg under förra hösten. Den moderatledda majoriteten valde att sälja ut Sollentunabors hem i stället för att låna pengar eller höja skatten.

Sedan listan presenterades har jag pratat med ett antal vänner och bekanta som bor i Sollentunahems bestånd. En del är glada för att deras bostad inte ska säljas och andra är oroliga över vad som ska hända när deras hem säljs till en annan fastighetsägare. Deras oro är fullt naturlig eftersom det i nuläget är oklart vem som köper och vilka konsekvenser blir. Den oron ska vi ta på allvar.

Det finns också ett säkert inte obetydligt antal människor som valt att bo i Sollentunahem som nu finner att den moderatledda majoriteten tar ifrån dem deras eget val. Då uppstår naturligtvis frågor om deras chanser att få flytta till en annan lägenhet i det bestånd som blir kvar i Sollentunahems ägo. Kan de kompenseras med köpoäng, förtur eller på annat sätt? Det är frågor som behöver få sitt svar.

I den lista som nu presenteras har de 2000 lägenheter som ska säljas paketerats i tre bolag som sedan säljs till de nya hyresvärdarna. Det hela är en process som kommer att ta några år att genomföra.


Jag lär återkomma till den här frågan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar