lördag 20 maj 2017

Boulebanorna på Sportfältet ska självklart vara kvar!


Boule är en sport som många Sollentunabor uppskattar att spela, i synnerhet många äldre. I dag erbjuder kommunen utomhusbanor vid Edsbergs Sportfält och inomhusbanor i Stinsens Köpcentrum. De olika pensionärsorganisationerna använder banorna sex förmiddagar i veckan och därutöver används de av Seniorträffar och andra intresserade Sollentunabor.


Just nu pågår plansamråd bl a kring den del av Edsbergs Sportfält som ska bli park. På det stora hela är det ett bra förslag, men i förslaget finns inte några boulebanor utritade. Det har helt naturligt skapat viss oro bland de som nyttjar boulebanorna i dag.

På kommunfullmäktige i maj gav Stadsbyggnadsnämndens moderata ordförande svävande svar kring om det skulle anläggas nya boulebanor, utan att på något sätt avvisa detta.


Vi Socialdemokrater vill tydliggöra att vi kommer att göra vad vi kan för att det ska finnas, minst lika många, boulebanor på Edsbergs Sportfält även i framtiden. Vi vill också utreda förutsättningarna för att förlägga de inomhusbanor som i dag finns i Stinsen, inom Sportfältsområdet så att Boulesporten får ett tydlig hemmaplan på Edsbergs Sportfält.

Samrådshandlingarna kan ni läsa här:
https://www.sollentuna.se/sv/trafik--stadsplanering/Vasjon/delomraden/delprojektomraden/Utveckla-sportfaltet/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar