måndag 19 november 2018

Glädjande att det blir inga försämringar i busstrafiken till Edsberg!


Landstingets trafikförvaltning gör årligen en översyn över vilka busslinjer som ska finnas kommande år. I mars blev det känt att de inför 2019 lagt ett förslag tillförändringar av linjesträckningar som ger kraftiga försämringar i busstrafiken till och från Edsberg. I förslaget föreslog de att linje 607 kortas av till att transportera sträckan Sollentuna station till Danderyds sjukhus. Det innebar att alla som vilel åka till eller från hållplatser söder om Sollentuna station tvingas byta buss. Förslaget innebär också att direktbussen 526 försvinner. Det är en linje som sedan årtionden underlättat för Edsbergbor att åka direkt till och från Stockholms innerstad i rusningstrafik.

Vi var många som protesterade mot nedläggningen. Inte minst under höstens valrörelse märkte vi att det var många Edsbergsbor som var mycket irriterade och oroliga över förslaget. Ett förslag som de tyckte skulle försvåra vardagen för dem. Det var inte bara Edsbergsborna som protesterade även kommunstyrelsen yttrade sig i skarpa ordalag att kommunen anser att förslaget inte ska genomföras.


Häromveckan blev trafikförvaltningens beslut kända och då visade det sig glädjande nog att det inte blir några försämringar i busstrafiken inför 2017. Det är uppenbart att trafikförvaltningen tagit till sig de protester som kommit in. Vi var många Edsbergsbor som protesterade och vi var enade från politiskt håll över alla partigränser. Hade ingen sagt emot hade det såklart inte varit några problem att driva igenom förslaget, men när så många är kritiska visar det också att förslaget inte var rimligt att genomföra.

Vi ska glädjas nu över att vi det inte blir några försämringar inför 2019, men det finns fortfarande skäl att inte tro att segern är för evigt. Det har under många år funnits ett påtagligt intresse från trafikförvaltningen att förändra busstrafiken till Edsberg. Vi Socialdemokrater kommer fortsätta bevaka frågan och jobba för en förbättrad busstrafik till Edsberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar