lördag 1 september 2018

Nu dyker de kristdemokratiska dimridåerna om hyresrätter upp igen!


I samband med att beslutet om den moderatledda majoriteten beslutade om att sälja ut 2000 hyresrätter i slutet av 2016 försökte (KD) lägga dimridåer runt sitt agerande. Nu kan vi se i veckans Vi i Sollentuna att de fortsätter lägga dimridåer kring vad de röstat för i kommunfullmäktige.

I tidningen skriver de ” … vi (har) tillsammans med våra samarbetspartier Moderaterna och Liberalerna gett Sollentunahem direktiv att bygga 1500 nya bostäder de närmaste åren.” Det är visserligen sant, men de glömmer berätta att de också röstat ja till att sälja ut 2000 lägenheter till privata fastighetsägare. Det gör att Sollentunahem riskerar att under en period få runt 3800 lägenheter eller färre då ytterligare ombildningar kan genomföras.

Nu försöker (KD) dölja vad de stått bakom. Det är inte konstigt att de gör det då ställt sig bakom något som är en total omsvängning i inställning till Sollentunahem och hyresrätten än vad de historiskt haft. För 15 år sedan, under den s k ”Regnbågskrisen” var S och (KD) helt överens om de här frågorna. Vi stod på samma sida under den tidens Sollentunahems strid. Vi var t o m överens om en politisk plattform, för den politiska majoritet som vi var nära att bilda tillsammans med fyra andra partier. I den plattformen stod det följande:

”Sollentuna ska präglas av en god politisk planering med genomtänkt och väl fungerande infrastruktur. Sollentuna behöver fler bostäder. Satsningen på bostads­byggandet syftar till att skapa balans och valfrihet i Sollentuna, med ungefär en tredjedel vardera av hyresrätter, bostadsrätter och egnahem.”

Under den innevarande mandatperioden har (KD) svängt helt om. På den tiden stod (KD) upp för Sollentunahem även om det innebar att det inte fick vara med i en moderatledd majoritet. Nu har de lagt sig helt platt för Moderaterna och Liberalerna och säljer ut ännu fler hyresrätter än de ansåg var oacceptabelt för 14 år sedan, men det vågar de inte erkänna för väljarna och sätter därmed återkommande upp sina dimridåer.

(KD) säger sig ändå sig att värna hyresrätten. Jag kommer då att tänka på ett passande bibelcitat från Hebreerbrevet 12:6.

Ty den Herren älskar, den agar han, och han straffar med riset var son som han har kär.”

Så behandlar (KD) Sollentunahem och hyresrätten.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar