fredag 10 februari 2017

”Ty den Herren älskar, den agar han” – KD:s omsvängning om Sollentunahem


Nyligen fick KD det lägsta resultatet i en opinionsmätning sedan 1995. Det är inte bara opinionssiffrorna som är låga, även trovärdigheten i argumenten ligger på rekordlåga nivåer. Detta gäller inte minst för deras argumentation i Sollentuna kring utförsäljningar av hyresrätter. I två kommunfullmäktigedebatter och två debattinlägg i lokalpressen hävdar deras gruppledare i Sollentuna att de värnar hyresrätten trots att antalet hyresrätter har minskat markant de sista tio åren och nu kommer fortsätta minska.

I debatterna om majoritetens förslag att sälja ut hyresrätter och skapa bolagskoncern på kommunfullmäktige den 24 november 2016 hävdade KD:s gruppledare att de värnade Sollentunahem. Något som jag bemötte i debatterna på kommunfullmäktige.

Det mest anmärkningsvärda är KD:S totala omsvängning i inställning till Sollentunahem. För 14 år sedan, under den s k ”Regnbågskrisen” var S och KD helt överens om de här frågorna. Vi stod på samma sida under den tidens Sollentunahems strid. Vi var t o m överens om en politisk plattform, för den politiska majoritet som vi var nära att bilda tillsammans med fyra andra partier. I den plattformen stod det följande:

”Sollentuna ska präglas av en god politisk planering med genomtänkt och väl fungerande infrastruktur. Sollentuna behöver fler bostäder. Satsningen på bostads­byggandet syftar till att skapa balans och valfrihet i Sollentuna, med ungefär en tredjedel vardera av hyresrätter, bostadsrätter och egnahem.

  • Kommunen ska bidra till att Sollentunahems tusenprogram kan förverkligas.

  • Ett långsiktigt kommunalt bostadsförsörjningsprogram ska fastställas. Hyresrätter ska prioriteras.”

Nu har KD svängt helt om. På den tiden stod KD upp för Sollentunahem även om det innebar att det inte fick vara med i en moderatledd majoritet. Nu lägger de sig helt platt för moderaterna och Liberalerna och säljer ut ännu fler hyresrätter än de ansåg var oacceptabelt för 14 år sedan.

Om KD ändå säger sig att värna Sollentunahem så kommer jag och tänka på ett passande bibelcitat från Hebreerbrevet 12:6.

Ty den Herren älskar, den agar han, och han straffar med riset var son som han har kär.”

Så behandlar KD Sollentunahem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar