torsdag 19 januari 2017

Fortsatt ovisshet kring Sjöbergs Centrum!

Det är snart tio år sedan som Sjöbergs centrums framtid började diskuteras. Sedan 2015 finns en antagen detaljplan som förutsätter en rivning av det nuvarande centrumet för att kunna bygga bostäder med centrumanläggning i botten.  I befintlig detaljplan finns utrymme för 186 lägenheter och 2300 kvadratmeter handel. I grunden är det positivt att Sjöberg förtätas och att det byggs fler bostäder.

I senaste numret av Vi i Sollentuna kunde vi läsa om att nybyggnationen i Sjöbergs Centrum blir ytterligare försenat. Förseningen beror på att centrumägaren ansökt om ytterligare en planändring i syfte bygga ytterligare 220 lägenheter när kraftledningen grävts ner.

När vi samtalar med Sjöbergsbor möter vi en stor oro över vad som ska hända när och om bygget sätter igång. Kommer de att ha någonstans att handla mat och andra tjänster i närområdet? En fråga som är extra viktig i ett område som Sjöberg där man är beroende av de få busslinjer som trafikerar området eller av bil för att nå service.

Vi Socialdemokrater har under hela processen drivit linjen att det är viktigt att närservice i form av matbutik m m upprätthålls i Sjöbergs centrum även under byggtiden. Därför anser vi att kommunen ska hjälpa fastighetsägaren att hitta en temporär lösning för att befintlig närservice även ska fungera under byggtiden.  Tyvärr har den moderatledda majoriteten inte haft den uppfattningen. De säger i ord att de vurmar för företagen i området, men de har trots många påstötningar visat intresse för att hitta en lösning.

Det är olyckligt att processen dragit ut på tiden och fortfarande är osäkerheten stor. När vi varit i kontakt med den nuvarande fastighetsägaren kan de inte ge ett tydligare svar på frågan när de ska börja bygga. Nu aviseras alltså ytterligare försening.


De som förlorar på den utdragna processen är Sjöbergsborna och affärsidkarna i centrum som får leva med ovissheten och med ett allt mer slitet och eftersatt centrum. Vi beklagar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar